Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Controlul diabetului de tip 2

Covid-19 și diabetul

Există multe motive pentru care persoanele cu diabet zaharat pot fi mai susceptibile de a dezvolta reacții adverse în urma infecția cu COVID-19. Diabetul este extrem de frecvent în rândul persoanelor în vârstă, inclusiv a celor care trăiesc în centre de plasament pe termen lung, un mediu care a fost afectat în mod deosebit de primele focare de gravitate și deces cauzate de COVID-19. Ca și în cazul populației generale, vârsta pare să fie un factor de risc important pentru severitatea și mortalitatea COVID-19 la persoanele cu diabet zaharat spitalizate.

A existat un interes considerabil în ceea ce privește rolul controlului glicemiei ca factor de risc pentru bolile grave legate de COVID-19. În general, studiile care au fost ajustate în funcție de vârstă, sex și alți factori de risc au constatat că un control mai slab al glicemiei, măsurat printr-un nivel mai ridicat de HbA1c, a fost asociat cu puncte finale mai grave ale COVID-19, inclusiv spitalizarea, internarea în terapie intensivă și decesul. Relativ mai puține studii au examinat dacă nivelul glicemiei în momentul spitalizării este un factor de risc pentru rezultatele adverse, deoarece unele prezintă rezultate semnificative, în timp ce altele nu.

Populația cu diabet zaharat ar trebui să fie în prioritate atunci când se iau în considerare măsuri de reducere a infecției cu COVID-19 și a consecințelor acesteia. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege interacțiunea dintre COVID-19 și diabet și pentru a găsi cea mai bună modalitate de a aborda povara disproporționată a COVID-19 în rândul persoanelor care trăiesc cu diabet.

Prevenirea infecției cu Covid-19

Covid-19 și diabetul zaharat

Covid-19 și diabetul

Genetica în diabet