GLUCOMETRE
Educația și sprijinul pentru autocontrolul diabetului, terapia medicală de nutriție, activitatea fizică de rutină, consilierea pentru renunțarea la fumat atunci când este necesar și îngrijirea psihosocială sunt esențiale pentru atingerea acestor obiective.
Managementul eficient al comportamentului și bunăstarea psihologică sunt fundamentale pentru atingerea obiectivelor tratamentului pentru persoanele cu diabet.
Evaluarea controlului glicemic
Controlul glicemic este evaluat prin măsurarea hemoglobinei glicată (HbA1c sau A1C).
Frecvența testării HbA1c ar trebui să depindă de situația clinică, de regimul de tratament și de raționamentul medicului.
Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 cu o glicemie stabilă care se încadrează bine în țintă pot avea rezultate bune la testarea HbA1c sau o altă evaluare a glicemiei doar de două ori pe an
MONITORIZAREA CONTINUĂ A GLUCOZEI (CGM) are un rol important în evaluarea eficacității și siguranței tratamentului la anumiți pacienți cu diabet zaharat de tip 2, cum ar fi la cei care urmează un regim intensiv de insulină și la cei care urmează un regim asociat cu hipoglicemie.
Testele de sânge pentru determinarea HbA1c vă oferă o imagine a nivelului mediu de zahăr din sânge.
Obiectivul pentru majoritatea adulților cu diabet zaharat este un HbA1c mai mic de 7% (53 mmol/mol), fără hipoglicemie semnificativă.


Dacă nivelul HbA1c este cuprins între 5,7 și mai puțin de 6,4%, nivelul dvs. se află în intervalul prediabetului. Dacă aveți un nivel de HbA1c de 6,5% sau mai mare, nivelul dvs. este în intervalul de diabet.
Rezumatul recomandărilor glicemice pentru femeile cu diabet care nu sunt însărcinate


* Obiective glicemice mai mult sau mai puțin stricte pot fi adecvate pentru fiecare pacient în parte.
# CGM poate fi utilizat pentru a evalua ținta glicemică.
† Glucoza postprandială poate fi vizată dacă obiectivele A1C nu sunt atinse în ciuda atingerii obiectivelor glicemice preprandiale. Măsurarea glicemiei postprandiale trebuie să fie la 1-2 ore de la începutul mesei, în general niveluri maxime la pacienții cu diabet.
HbA sau A1C: hemoglobină glicată.